pondělí 12. května 2014

Chřestová sezóna započata!



Každý květen se těším nejen na svoje narozeniny, ale taky na čerstvý chřest. A letos si ho hodlám pořádně užít. Včera byl bílý s dijonskou hořčicí se šlehačkou a dneska zelený s máslem a trochou kurkumy.

Receptů je na internetu mraky, ale já mám stejně nejradši klasiku. Oloupat, odlomit konce, a vařit cca 10 minut, přičemž hlavičky koukají na stojáka z hrnce. Potom na pánvi orestovat na másle.

K tomu dnešnímu zelenému jsem si udělala poslední úchylku mýho jídelníčku a to salát z cizrny.

Cizrnový salát

- plechovka cizrny (vylít nálev)
- jakákoliv zelenina
- pažitka, petržel
- čerstvý sýr (kozí, balkán ..)
- oliv olej, citron, nebo já používám rýžový ocet
- sůl, pepř

Zamíchat a spořádat :)










Žádné komentáře:

Okomentovat