čtvrtek 17. dubna 2014

Chuť na čínu :)

Při každý kocovině, jak už jsem psala mám chuť na prasárny typu Májka, ale chuť na čínu mě přepadne i bez kočky a tak sem si zkusila udělat Kung Pao Sčuan. Našla jsem si několik receptů na zaručeně pravé Kung Pao a dala jich pár dohromady. Bylo to i moje poprvé se škrobem. (hodně jsem s ním šetřila) Jen doporučuju dávat víc vody než v receptu, jinak je to taková oslizlá bez omáčky věc. Suchou rýži nikdo jíst nebude ne :) a moc nesolit, já solím hodně a musela jsem to pak ředit vodou.

http://www.sbs.com.au/food/recipes/kung-pao-chicken
http://recepty.vareni.cz/prave-kung-pao/

U mě na Letné ve Veverkové ulici je skvělý obchod s asijskými potravinami, kde jsem sehnala světlou sojovou omáčku a místo rýžového vína dala rýžový ocet, který jsem měla doma.

http://www.vitalorient.cz

A s čistým svědomím můžu říct, že jsem lepší Kung Pao nejedla. Každopádně nečekejte, že bude chutnat jako v restauraci :) je to tisíckrát lepší.


 





Žádné komentáře:

Okomentovat