úterý 18. března 2014

Paštika z kuřecích jater

Vždycky jsem si říkala, že udělat paštiku bude dost složitý, ale dle receptu z Apetitu a moji menší úpravě jsem zjistila, že to tak složitý není. 











Recept pro 4 osoby:

500g kuřecích jater
šalotku - 2ks
pepř, sůl, skořice
máslo a smetana na šlehání, mandle, brusinky, švestky, bylinky, ořechy atd. dle vaší chuti

Kuřecí játra nakrájíme, zbavíme žluči a mezi tim si rozpálíme pánev s máslem a na ni přidáme pokrájenou šalotku. Až začne zlátnout přidáme játra a dusíme do uplného udělání, měla by být lehce narůžovělá uvnitř. Poté stáhneme z ohně. Přidáme sůl, pepř, skořici a ochutnáme. Paštika by měla být lehce přesolená. 

Tyčovým mixérem rozmixujeme za přidání másla a smetany, přidávame dle požadované konzistence. Na půl kg jater cca pul smetany. Až bude hmota uplně hladká přidáme dle libosti ořechy, brusinky atd a plníme do sklenic .. na závěr zalijeme rozpuštěným máslem, takhle vydrží v lednici cca 5 dní. V mrazáku 14 dní.


Super sklenice WECK a tak mají: http://www.ezavarovani.cz

Skvělej dárek při jakékoliv příležitosti.








1 komentář:

  1. Ta tvoje brusinkova pastika byla nejlepsi pastika co jsem kdy jedla. V.K.

    OdpovědětVymazat